Ajax met Álvarez tegen 'favoriet' Dortmund: 'Niemand speelt graag tegen Ajax'

Ajax met Álvarez tegen 'favoriet' Dortmund: 'Niemand speelt graag tegen Ajax'

18 oktober - 15:34 Laatste update: 16:18
Champions League 0 Reacties

Ajax kan tegen Borussia Dortmund weer beschikken over Edson Álvarez. De Mexicaanse middenvelder keert na een lange interlandperiode terug in de selectie en zal gaan starten. 

Erik ten Hag bevestigde dat op de persconferentie in aanloop naar het duel. "Nou... Dan ga ik al een tipje van de sluier oplichten. Of hij erbij zit? Ik denk het wel", lacht hij. De oefenmeester geeft aan dat de driehoek Jurriën Timber - Lisandro Martínez - Álvarez hem goed bevalt. "Elk individu in die driehoek heeft een groot potentieel en als geheel functioneert het. Als zij spelen krijgen we weinig goals tegen. Ze anticiperen goed op elkaar", aldus Ten Hag, die benadrukt dat zijn ploeg tegen Borussia Dortmund speelt en niet alleen tegen doelpuntenmachine Erling Haaland.

"Het is een belediging hoe jullie (de pers, red.) over Haaland praten. Dortmund is een uitstekend team met een hele goede spits. Wij moeten hem als team afstoppen", stelt hij. Gevraagd naar de favoriet, duikt Ten Hag in de underdogpositie, al weet hij ook hoe er naar Ajax gekeken wordt. "Dortmund is de favoriet in onze groep, maar ik denk dat weinig ploegen in Europa graag tegen Ajax spelen", besluit hij.

Ajax en Borussia Dortmund trappen dinsdagavond om 21:00 af in de Johan Cruijff Arena. Zowel de Amsterdammers als de Duitsers hebben nog geen puntverlies geleden. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie