Nieuws

Van Gaal baalt van vertekend beeld: 'Ik ben een ander mens dan die daar staat'

Van Gaal baalt van vertekend beeld: 'Ik ben een ander mens dan die daar staat'

14-04-2022 16:54

Louis van Gaal heeft zijn eigen documentaire genaamd 'LOUIS' inmiddels alweer vier keer bekeken. De bondscoach van Oranje wilde dat er op het laatste moment nog een scène werd toegevoegd aan zijn autobiografische film.

"Ik miste een paar stukjes", zegt Van Gaal bij Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1. "Bijvoorbeeld ons ouderlijk huis, die zat er eerst niet in maar die is er wel ingekomen. Ik vind dat belangrijk, want ik ben daar geboren en dat vertelt iets over de familie Van Gaal."

"Ik moest overtuigd worden dat het volgens het totale mensprincipe zou gaan." Door deze documentaire hoopt Van Gaal verschillende vooroordelen die er over hem zijn weg te nemen bij het volk. "Mensen kennen mij zoals ik vaak word afgeschilderd: meestal met een grote mond, met geschreeuw, met terechtwijzing. Nooit met belonen, wat ik veel vaker doe. Of me inleven in andere persoonlijkheden."

"Dat ik 'wij zijn de beste' schreeuw, is ongeveer 100.000 keer afgespeeld, maar ik deed dat alleen maar om de mensenmassa op dat plein te entertainen", vervolgt Van Gaal. "Dat wordt niet geloofd, maar daar kan ik niks aan doen. Maar ik ben een ander mens dan die daar staat."

De film LOUIS ging maandagavond in première in theater Tuschinski in Amsterdam.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!