Nieuws

Felle kritiek op Lang: 'Hij is voor mij de teleurstelling van de competitie'

Felle kritiek op Lang: 'Hij is voor mij de teleurstelling van de competitie'

14-04-2022 16:28 Laatste update: 16:32

Noa Lang krijgt in België felle kritiek op zijn 'nonchalante houding'. De voormalig Ajacied speelde in zijn eerste jaar in België de pannen van het dak, maar hij weet dit seizoen nog niet iedereen te overtuigen bij Club Brugge.

Onder meer Philippe Albert spreekt van een ondermaatse prestatie. "Hij is voor mij de teleurstelling van de reguliere competitie", begint de Belgische analist in gesprek met La Capitale. "Ik verwachtte veel van hem, want vorig seizoen genoot ik ervan hem te zien evolueren", aldus de voormalig Belgisch international.

Albert is onder de indruk van de voetballende kwaliteiten van Lang, maar hekelt de 'maniertjes' van de 22-jarige Nederlander. "Zijn gedrag en nonchalance staan me niet aan. Qua puur talent is hij wellicht beter dan De Ketelaere (Club Brugge), maar de mentaliteit maakt het verschil tussen de twee", zegt hij.

Lang is de laatste periode ook geen onomstreden basisspeler meer in België. Desondanks heeft de ex-Ajacied dit seizoen al negen treffers achter zijn naam staan. Daarnaast leverde hij ook dertien assists in 42 wedstrijden. Brugge begint zondag tegen Royal Antwerp FC aan de kampioensronde van de Jupiler Pro League.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!