Nieuws

'ADO Den Haag levert nieuwe begroting in: donderdag duidelijkheid over toekomst'

'ADO Den Haag levert nieuwe begroting in: donderdag duidelijkheid over toekomst'

18-10-2021 15:10

Het belooft een spannende week te worden voor iedereen die ADO Den Haag een warm hart toedraagt. De Haagse club heeft een nieuwe begroting ingeleverd bij de KNVB. Donderdag wordt bekend of ADO de proflicentie met de nieuw ingeleverde stukken kan behouden.

De licentiecommissie eiste voor 1 november een sluitende begroting en die heeft de club inmiddels in het geheim ingediend. Voetbal International heeft informatie in handen waaruit blijkt dat de gemeente een externe partij heeft ingelicht om de financiële situatie van ADO nog een keer door te rekenen. 'Deze kwam met voor ADO positieve uitkomsten', schrijft VI.

Eerder kwam namelijk naar buiten dat ADO nog 5,1 miljoen euro nodig had om de licentie te behouden, maar dit bedrag blijkt 3,5 miljoen euro te zijn. Als dat geld beschikbaar is, kan de club dit seizoen in elk geval uitspelen. ADO en de gemeente Den Haag zijn om tafel gegaan, waarin is vastgesteld dat de gemeente de resterende 3,5 miljoen voor hun rekening neemt. Belangeloos doet de gemeente dat echter niet.

Zo eist de gemeente dat ze mee mag kijken in de boekhouding en dat grootaandeelhouder United Vansen aandelen afstaat. Daarnaast kijkt de gemeente serieus naar de positie van de huidige directie en Raad van Commissarissen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!