Nieuws

Mogelijke Ziyech- en Mazraoui-rentree: Na de vakantie starten de gesprekken

Mogelijke Ziyech- en Mazraoui-rentree: "Na de vakantie starten de gesprekken"

14-04-2022 09:33

Vahid Halilhodzic is niet van plan om te breken met de Marokkaanse voetbalbond. Het gerucht ging dat de organisatie niet verder wil met de bondscoach, maar niets blijkt minder waar. Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui mogen nog steeds aansluiten bij de selectie van de Bosniër.

Eerder meldde Turkse en Franse media dat de ruzie met Mazraoui en Ziyech de kop van Halilhodzic zou kosten en dat hij op korte termijn zou moeten vertrekken. Fouzi Lekjaa, de Marokkaanse bondsvoorzitter, ontkent de geruchten in alle toonaarden. "Vahid is nog steeds de bondscoach van de nationale ploeg", zei Lekjaa dinsdag op het YouTube-kanaal van de bond.

"Maar de deur staat open voor alle Marokkaanse spelers, ongeacht de conflicten die ze wellicht hebben gehad", vervolgde de bondsvoorzitter. Niet alleen Ziyech en Mazraoui kunnen niet door één deur met Halilhodzic: ook Abderazak Hamdallah (Al-Ittihad) en Youssef Maleh (Fiorentina) hebben bedankt voor de nationale ploeg vanwege conflicten.

Lekjaa ziet nog kans op verzoening tussen alle partijen. "We hebben nu tijd om dit op te lossen. Als Vahid terugkeert van vakantie, zullen we de gesprekken starten", stelt de voorzitter. "Het doel is niet om speler X of speler Y terug te brengen, maar om met het sterkst mogelijke team naar het WK te gaan."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!