Nieuws

Colombia in rouw: Freddy Rincón op 55-jarige leeftijd overleden na auto-ongeluk

Colombia in rouw: Freddy Rincón op 55-jarige leeftijd overleden na auto-ongeluk

14-04-2022 09:16 Laatste update: 09:56

Voormalig Colombia-legende Freddy Rincón (linksboven op de foto) is woensdagavond op 55-jarige leeftijd overleden. Na een ernstig auto-ongeluk belandde de oud speler van onder meer Napoli, Real Madrid en Corinthians in het ziekenhuis en overleed vervolgens aan zijn verwondingen.

Afgelopen maandag werd de auto van Rincón geraakt door een bus, waarna hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis. De Colombiaan had zeer ernstige verwondingen en volgens de directeur van het ziekenhuis waar hij verbleef ook ernstig hoofdletsel. Een operatie van drie uur was niet genoeg om het leven van Rincón te redden.

Rincón maakte in de jaren negentig furore op het middenveld van Colombia. Hij kwam 84 keer uit voor het nationale elftal van zijn land en wist daarin zeventien keer het net te vinden. Rincón was actief op drie WK's: 1990, 1994 en 1998. Het meest memorabele moment dat elke Colombia-fan bij zal blijven is zijn goal in de blessuretijd tegen West-Duitsland, waardoor Colombia de kwartfinales bereikte.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!