Nieuws

Ajax 'licht favoriet' voor KNVB Bekerfinale: 'Ajax heeft meer wapens dan PSV'

Ajax 'licht favoriet' voor KNVB Bekerfinale: 'Ajax heeft meer wapens dan PSV'

14-04-2022 07:32

Ronald de Boer denkt dat Ajax 'licht favoriet' om zondag beslag te leggen op de KNVB Beker ten faveure van PSV. Volgens de oud-voetballer zal vooral Olivier Boscagli gemist worden bij de Eindhovenaren.

"Het is wat mij betreft 55/45", aldus De Boer tegenover De Telegraaf. De voormalig Ajacied denkt dat Ajax meer mogelijkheden heeft dan PSV, vooral door de langdurige blessure van Boscagli. "Ik denk dat Ajax iets meer wapens heeft dan PSV. En dat Boscagli er niet bij is scheelt een hoop. Hij was bij PSV een leider en belangrijk in de opbouw. Een beetje een zelfde type als Daley Blind, die ook niet de allersnelste is, maar in zijn hersenen razendsnel kan schakelen."

De Boer denkt niet dat de uitslag van de bekerfinale zijn weerslag zal hebben op de competitie. De Eredivisiegrootmachten staan maar op vier punten verwijderd van elkaar, waardoor alles nog mogelijk is in de resterende vijf competitieduels. "De verliezer zal zeggen zich nu vol op de titelstrijd te storten en de winnaar heeft vast een lekker gevoel. Maar – en dat is een cliché – dit zijn wedstrijden op zich. Een duel waarin prestige op het spel staat en een mooie prijs is te winnen."

Zondag staat de finale tussen PSV en Ajax op het programma. De Eindhovenaren en de Amsterdammers zullen om 18.00 aftrappen in De Kuip in Rotterdam. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!