Nieuws

Schmeichel waarschuwt PSV: 'Vechten iedere dag voor deze momenten'

Schmeichel waarschuwt PSV: 'Vechten iedere dag voor deze momenten'

13-04-2022 21:18

Kasper Schmeichel laat weten dat PSV zich kan opmaken voor een pittige wedstrijd in Eindhoven. De Leicester-sluitpost kan met zijn ploeg voor het eerst in de geschiedenis Europees succes boeken en zal hiervoor alles uit de kast halen.

"Deze avonden zijn gewoon anders, ze bieden iets anders voor spelers en supporters", trapt de zoon van United-legende Peter Schmeichel af op de persconferentie in aanloop naar het Conference League-treffen. "Je speelt tegen teams waar je normaal niet tegen speelt. Ik denk dat het voor elke club heel belangrijk is om deze avonden te beleven. Dit zijn momenten in de geschiedenis waar we elke dag voor vechten."

"Dat is waar het bij deze club om draait", vervolgt Schmeichel. "We zijn waarschijnlijk niet de grootste of meest flitsende club die er is, maar we hebben zo nu en dan mee kunnen doen met de grote jongens, we hebben het tot nu toe goed gedaan, denk ik." De sluitpost hoopt donderdagavond niet dat een penaltyreeks de wedstrijd moet beslissen. "Hoop niet dat het zover komt, maar ander zijn we vol vertrouwen", besluit Schmeichel.

PSV trapt donderdagavond om 18.45 in eigen huis af tegen Leicester City. Het heenduel in de kwartfinale van de Conference League eindigde in een bloedeloos gelijkspel: 0-0.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!