Nieuws

Van Dijk start op de bank: Liverpool treedt met B-ploeg aan tegen Benfica

Van Dijk start op de bank: Liverpool treedt met B-ploeg aan tegen Benfica

13-04-2022 20:12

Virgil van Dijk start niet in de basis bij Liverpool. Jürgen Klopp schat de voorsprong comfortabel genoeg dat hij heeft besloten om een aantal spelers rust te gunnen, waaronder de Nederlandse verdediger. 

Liverpool won de heenwedstrijd in de kwartfinale van de Champions League met 1-3 uit bij Benfica. In de return verwacht de Duitse oefenmeester met een 'B-ploeg' het klusje te kunnen klaren. Naast Van Dijk, verschijnen ook Trent Alexander-Arnold, Andy Robertson, Fabinho, Thiago Alcântara, Sadio Mané en Mohamed Salah niet aan de aftrap van het duel.

Zondag speelde Liverpool een zware wedstrijd tegen Manchester City (2-2). Met nog zeven competitiewedstrijden te gaan en één punt achterstand op de koploper uit Manchester, lijkt Klopp de focus op de Premier League te hebben. Komende zaterdag speelt Liverpool in de halve finale van de FA Cup wederom tegen de ploeg van Pep Guardiola.

Liverpool trapt woensdagavond om 21.00 in eigen huis af tegen Benfica. De winnaar van dit tweeluik zal in de halve finale van de Champions League aantreden tegen het Villarreal van Arnaut Danjuma. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!