Nieuws

Nederland doet gooi naar organisatie van Nations League-eindronde

Nederland doet gooi naar organisatie van Nations League-eindronde

13-04-2022 18:04

Nederland gaat proberen de Nations League-finale van 2023 te organiseren. De eindronde van het relatief jonge toernooi wordt tussen 14 en 18 juni afgewerkt. In totaal zijn er drie andere landen de gegadigden om de verantwoordelijkheid voor de eindronde op zich te nemen.

De UEFA heeft kenbaar gemaakt dat naast Nederland ook België, Polen en Wales zich kandidaat gesteld hebben om de finaleronde te organiseren. Het bid moet voor vijf oktober kenbaar worden gemaakt bij de Europese voetbalbond, waarna in januari besloten wordt welk land de Nations League daadwerkelijk krijgt toebedeeld.

Het is niet voor het eerst dat Nederland een gooi doet naar de organisatie. Twee jaar terug mislukte het bid, doordat Oranje niet als groepswinnaar van poule A wist te eindigen. De Kuip en de Johan Cruijff Arena waren toentertijd de stadions die als speellocaties moesten gaan fungeren. Eerdere eindrondes van de Nations League werden georganiseerd door Italië en Portugal.

De eerste editie van het toernooi werd gewonnen door Portugal, dat in de finale met 1-0 te sterk was voor Portugal. De Nations League 2021 werd gewonnen door Frankrijk. In de eindstrijd moest Spanje zijn meerdere erkennen en in de regerend wereldkampioen: 2-1.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!