Nieuws

Gomes terug op oude nest: 'Daarom heb ik ook nooit echt afscheid genomen'

Gomes terug op oude nest: 'Daarom heb ik ook nooit echt afscheid genomen'

13-04-2022 16:56 Laatste update: 17:00

Heurelho Gomes kijkt met warme gevoelens terug op zijn tijd bij PSV. De Braziliaanse sluitpost is dankbaar voor de hechte band met de achterban van de Eindhovenaren en laat weten dat hij ervan overtuigd was dat hij terug zou keren bij zijn oude liefde.

Gomes had in zijn periode als PSV-goalie voorafgaand aan de wedstrijden een bijzonder moment met de fans. "Ik kan me het nog goed herinneren", blikt de Braziliaan terug in gesprek met PSV TV. "Ik probeerde dat ook in Engeland, maar daar werkte het niet. Ik ben daarmee begonnen in het verlengde van mijn warming-up en toen pikten de fans dat op. Dat was fantastisch, om dat samen te doen. Het gaf me een boost. En die simpele sprongetjes zorgden voor een unieke band."

PSV maakte zondag wereldkundig dat Gomes binnen de club zal gaan fungeren als ambassadeur. De Eindhovenaren willen graag hun sterke band met Brazilië uitbouwen. "Toen ik vertrok had ik altijd het plan om terug te keren", aldus de Braziliaan. "Ik wist toen nog niet of het als keeperstrainer zou zijn of trainer, maar ik wilde hoe dan ook terugkeren. Want het voelde dat mijn werk hier nog niet klaar was. En hoe ik was vertrokken was niet zoals ik wilde", doelt Gomes op de aanvaarding met toenmalig algemeen directeur Jan Reker. "Daarom heb ik ook nooit echt afscheid genomen, want diep van binnen wist ik dat ik terug zou keren."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!