Corona had invloed op PSV-transfers: 'Grote transfer die we wilden kwam later pas'

Corona had invloed op PSV-transfers: 'Grote transfer die we wilden kwam later pas'

18 oktober - 13:53 Laatste update: 14:22
Eredivisie 0 Reacties

Financieel directeur Jaap van Baar geeft uitleg over de jaarcijfers van PSV. De Eindhovenaren leden afgelopen seizoen een verlies van 23,2 miljoen euro, maar Van Baar zegt dat de PSV-fans zich niet druk hoeven te maken.

Door de coronamaatregelen en een aantal laat gerealiseerde transfers, lijdt PSV een flink verlies. "De afgelopen negen jaar schreven we zwarte cijfers, maar nu is het eigen vermogen meer dan gehalveerd", vertelt Van Baar tegenover de PSV-kanalen. "Het was veertig miljoen euro en valt nu terug naar zeventien miljoen. De korte boodschap is dat het in financieel opzicht een zwaar jaar was. Maar de liquiditeit is op orde en we hebben een goede transferzomer na balansdatum gehad."

Van Baar vertelt hoe de coronapandemie een dusdanig grote invloed kan hebben op de jaarcijfers van PSV. "We speelden een jaar lang zonder supporters in het stadion en onze zakenrelaties waren niet welkom. Alle andere gerelateerde omzetstromen die tijdens een wedstrijd worden gerealiseerd, vielen eigenlijk volledig weg. Gelukkig kregen we steun van deze supporters en zakelijke relaties. Daardoor waren we uiteindelijk in staat om een groot deel van die omzet toch te ontvangen. Dat heeft de impact van de pandemie verkleind."

"In onze transferresultaten zien we ook de gevolgen van corona", gaat Van Baar verder. "Als opleidingsclub moeten wij jaarlijks een aantal spelers verkopen. Vorig jaar hebben we alleen een middelgrote transfer gerealiseerd met de verkoop van Sam Lammers. De grote transfer waar we op hoopten, is later pas gevallen", doelt de directeur op de overstap van Donyell Malen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie