Nieuws

Schmeichel op zijn hoede voor PSV, maar niet bang voor penalties: 'Vol vertrouwen'

Schmeichel op zijn hoede voor PSV, maar niet bang voor penalties: 'Vol vertrouwen'

13-04-2022 13:53

Kasper Schmeichel leeft met veel vertrouwen tegemoet naar de Conference League-return met PSV. De Leicester City-doelman verwacht een zware klus in Eindhoven, maar verwacht op basis van eerdere ervaringen door te bekeren.

Gezien het resultaat in de heenwedstrijd (0-0) gloort er nog voldoende hoop voor beide ploegen om de halve finale van het nieuwe Europese toernooi te bereiken. "Het wordt een zware wedstrijd. PSV heeft een sterke ploeg en staat in de Nederlandse competitie kort achter Ajax", blikt Schmeichel op het persmoment vooruit.

De Deen zegt veel te verwachten van het Philips Stadion. "Ik verwacht een geweldige sfeer in het stadion, maar daar weten wij mee om te gaan. We hebben eerder zware Europese uitwedstrijden gespeeld, zoals tegen Stade Rennais gespeeld."

Schmeichel ziet een eventuele strafschoppenreeks vol vertrouwen tegemoet. "Laten we hopen dat het niet zo ver komt, maar als dat het geval is, begin ik daar met veel vertrouwen aan", vertelt de aanvoerder. Dit seizoen wist hij al drie keer een inzet vanaf elf meter te keren.

"We zijn als club zo hard gegroeid in de afgelopen jaren. We hebben het beste trainingscomplex van Engeland, we hebben prijzen gewonnen, Europese wedstrijden gespeeld. We strijden op meerdere fronten en blijven geschiedenis schrijven. Leicester is misschien niet de meest flitsende club, maar we zijn ambitieus en laten zien met de grote jongens mee te kunnen doen", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!