Nieuws

Xavi komt weer met lofzang voor Luuk de Jong: 'Optie voor ons om te spelen'

Xavi komt weer met lofzang voor Luuk de Jong: 'Optie voor ons om te spelen'

13-04-2022 13:45

Xavi Hernández heeft nog maar eens de loftrompet gestoken over Luuk de Jong. Volgens de Spaanse oefenmeester is het niet uitgesloten dat de Nederlandse spits meer kansen gaat krijgen dan alleen maar kortstondige invalbeurten.

Afgelopen weekend was De Jong nog van levensbelang voor FC Barcelona door de winnende treffer in de slotfase van het duel met Levante (2-3 zege) voor zijn rekening te nemen. "Ik waardeer Luuk heel erg", steekt Xavi van wal op het persmoment voorafgaand aan het Europa League-duel met Eintracht Frankfurt. "Hij is een voorbeeld voor ons, voor mij als coach, maar ook voor de staf en de spelers. Hij is een professional", benadrukt hij.

Aan de inzet van De Jong ligt het in ieder geval niet. "Ik kan niet klagen. Hij traint voor honderd procent en geeft alles voor het team: hij is spectaculair. Hij is een optie voor ons om te spelen, niet alleen voor de laatste minuten", geeft Xavi aan. "Hij kan goed met de bal onderweg en is sterk verbeterd sinds mijn komst. Hij begrijpt de manier van spelen en het is een privilege om hem in mijn team te hebben", besluit de Spanjaard zijn lofzang.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!