Wenger, Van Gaal en co. in gesprek over invulling speelkalender

Wenger, Van Gaal en co. in gesprek over invulling speelkalender

Arsène Wenger heeft de bondscoaches van alle nationale ploegen in het mannenvoetbal uitgenodigd voor een online meeting over de invulling van de speelkalender. De Fransman, die bij de FIFA werkzaam is als Chief of Global Football Development, is voorstander van een aantal drastische wijzigingen in het speelschema. 

De voormalig Arsenal-manager wil de mogelijkheden bespreken om de speelkalender vanaf 2024 te wijzigen. Hij wil met de bondscoaches in gesprek over de gezondheid van spelers, invulling van interlandperiodes en hoe vaak het WK moet plaatsvinden. Onlangs liet Wenger zelf al weten voorstander te zijn van een WK eens in de twee jaar. Maar: 'De inbreng van de bondscoaches is in mijn ogen essentieel', meldt Wenger op de website van de FIFA.

'Er zijn weinig kansen om met z'n allen samen te komen, maar we moeten deze gelegenheden omarmen. Zo'n meeting helpt ons allemaal om de unieke rol die voetbal in de wereld speelt te beschermen en het de sport echt mondiaal te maken', laat Wenger weten. Of Van Gaal tijdens de meetings op dinsdag en donderdag aanwezig is, is niet bekend. De mogelijke wijzingen in de speelkalender leidden al tot onrust. Onder meer Thibaut Courtois en Peter Bosz liet zich uit over het overvolle speelschema. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie