Bizarre Camp Nou-onthullingen: 'Restaurant mag geen oven gebruiken'

Bizarre Camp Nou-onthullingen: 'Restaurant mag geen oven gebruiken'

De toekomst van Camp Nou staat onder hoogspanning. De thuishaven van FC Barcelona is dringend toe aan vernieuwing, maar de Catalaanse club heeft nog geen goedkeuring voor een lening van 1,5 miljard euro voor de renovatie. 

De planning liggen al jaren op tafel, al laat de goedkeuring op zich wachten. Tijdens de Algemene Vergadering zou er gestemd moeten worden, maar de wedstrijd tussen FC Barcelona en Valencia CF stond op het punt van beginnen. Hierdoor is de knoop nog altijd niet doorgehakt. Vice-presidente Elena Fort verhoogde tijdens de vergadering wel de druk.

Het elektriciteitsnetwerk zou met name een hoofdpijndossier zijn in Camp Nou. "De restaurants kunnen geen ovens gebruiken, omdat er onvoldoende capaciteit is. De lichtmasten worden tijdens wedstrijden gemonitord door medewerkers om ervoor te zorgen dat de zekeringen niet springen", luidt het statement van Fort. Het 64-jarige stadion is toe aan een serieuze make-over. "We hebben verouderde ingangen, amper vijftien liften en geen roltrappen. Daarnaast is slecht 28 procent van het stadion overdekt", vult Fort aan. 

Als kers op de taart moet FC Barcelona elke Europese wedstrijd een boete betalen, aangezien Camp Nou niet voldoet aan de Europese regelgeving. Een nieuw, of vernieuwd, stadion zal de schulden bij de grootmacht wel vergroten, iets waar preses Joan Laporta niet op zit te wachten. Hij sprak in een speech tijdens de Algemene Vergadering van 'de grootste financiële crisis uit de geschiedenis van de club'. FC Barcelona boekte het afgelopen jaar een verlies van 481 miljoen euro en heeft een schuld van 1,35 miljard euro.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie