Nieuws

De Boer standvastig over Qatar-uitspraken: Of ik spijt heb? Nee, nul.

De Boer standvastig over Qatar-uitspraken: "Of ik spijt heb? Nee, nul."

12-04-2022 10:18

Ronald de Boer heeft geen spijt van zijn uitspraken over het WK in Qatar. De oud-voetballer kreeg bakken met kritiek toen hij het aantal doden die in aanloop naar het mondiale eindtoernooi in twijfel trok.

De Boer is ambassadeur van het WK in Qatar en sprak twee weken geleden over 'totale onzin' toen hij bij Jinek werd geconfronteerd met een onderzoek van The Guardian. Volgens dat onderzoek zouden er 6500 doden zijn gevallen tijdens de werkzaamheden die moesten worden getroffen voor het WK in de oliestaat. "We hebben daar genoeg over gesproken”, aldus De Boer tegenover De Telegraaf. "Iedereen mag zijn mening hebben, dus ik mag mijn mening hebben."

"Ik hoop dat we een positief WK krijgen, waardoor mensen daarna met een gerust hart naar Qatar kunnen reizen en uiteindelijk terugkomen en denken: er is hier iets moois gebeurd", vervolgt De Boer, die weigert zijn uitspraken te nuanceren. "Of ik spijt heb? Nee, nul."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!