Jaarcijfers PSV: dik 23 miljoen verlies, maar perspectief door toptransfers

Jaarcijfers PSV: dik 23 miljoen verlies, maar perspectief door toptransfers

18 oktober - 11:21
Eredivisie 0 Reacties

PSV heeft over het afgelopen seizoen een nettoverlies van 23,2 miljoen euro gemaakt. Voornaamste reden voor de rode cijfers is de corona-situatie bij de club. 

Voor het eerst sinds tien jaar schrijven de Eindhovenaren weer rode cijfers. Het omzetverlies van 25 miljoen kon nog redelijk gedekt worden met de Europese overwintering en het feit dat supporters hun geld niet terugvroegen, al kon een nettoverlies niet voorkomen worden. 

De club had gehoopt op grote uitgaande transfers, maar die bleven uit. Sam Lammers, Jorrit Hendrix en Jeroen Zoet vertrokken weliswaar, maar desondanks noteert PSV een negatief transferresultaat van 21 miljoen euro. De inkomsten van de inmiddels vertrokken Donyell Malen, Denzel Dumfries, Mohamed Ihattaren, Pablo Rosario en Joël Piroe worden pas meegenomen in het volgende boekjaar.

Daar ziet PSV ook voldoende aanknopingspunten in. De operationele inkomsten zijn door de nasleep van de coronapandemie nog altijd lager dan de uitgaven, maar de directie laat op de clubsite weten dat supporters zich geen zorgen hoeven te maken. Naar verwachting wordt het verlies het volgend boekjaar opgevangen door de genoemde transfers van afgelopen zomer. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie