Nieuws

PEC-back geniet Alkmaarse interesse: 'Ik hoop dat de club wil meewerken'

PEC-back geniet Alkmaarse interesse: 'Ik hoop dat de club wil meewerken'

12-04-2022 09:25

Mees de Wit vervolgt zijn carrière graag in Alkmaar. De linksback van PEC Zwolle staat in de belangstelling van AZ en laatstgenoemde heeft al een bod uitgebracht op het jeugdproduct van Ajax. 

Het is nog niet bekend hoe PEC tegenover het eerste bod van de Alkmaarders staat. De Wit zelf heeft in ieder geval mooie woorden over voor de geïnteresseerde partij. "Ik denk dat AZ een mooie stap is", stelt de verdediger tegenover De Telegraaf. "Het kwam ineens naar buiten, ja", zegt De Wit. De groeibriljant was verrast dat het nieuws over de interesse zo snel in het nieuws verscheen. "Ik schrok er niet van, maar eigenlijk hoort het niet naar buiten te komen."

De Wit wil graag iets opleveren voor zijn huidige club. "Ik weet niet hoe het zit met de financiën van PEC, maar het is mooi om iets terug te geven", stelt de verdediger. "Ik hoop dat de club wil meewerken en dat mijn zaakwaarnemer eruit komt met Zwolle."

AZ stond zondag tegenover PEC Zwolle en verloor verrassend, waardoor PEC hekkensluiter af is. "Ik denk niet dat we degraderen. Door de zege op AZ hebben we goede zaken gedaan, we staan nu met een paar clubs bij elkaar", sluit De Wit af. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s