Nieuws

Kromkamp wil Villarreal na vijftien jaar weer zien stunten: 'Ook voor Danjuma'

Kromkamp wil Villarreal na vijftien jaar weer zien stunten: 'Ook voor Danjuma'

12-04-2022 08:28 Laatste update: 08:35

Jan Kromkamp hoopt dat Villarreal de verrassende 1-0 overwinning op Bayern München in de Champions League een goed vervolg kan geven. De oud-voetballer speelde in 2006 zelf bij de Yellow Submarine, die destijds tegen alle verwachtingen in ook de halve finale van het miljardenbal bereikte. 

Villarreal gaat dinsdagavond op bezoek bij Der Rekordmeister en moet in Duitsland een 1-0 voorsprong zien vast te houden. Vijftien jaar geleden stuntte de Spaanse ploeg en zat het bij de laatste vier van het Europese hoofdtoernooi. Spelers als Juan Roman Riquelme, Diego Forlan en Santi Cazorla maakten deel uit van de ploeg. Tussen al die spelers stond ook Jan Kromkamp. 

"Stond ik daar als nuchtere Nederlander ineens tussen al die vele Zuid-Amerikanen", zegt Kromkamp lachend tegenover De Telegraaf. "Hartstikke leuk, hoor. Het waren mooie gasten en we hadden een geweldig elftal. Het draaide natuurlijk heel erg om Riquelme."

Kromkamp vertrok uit Alkmaar en kwam terecht in Spanje. Daar beleefde de Nederlander een wisselvallige tijd. "Ik speelde vier van de zes groepsduels, tegen Benfica, Lille en ook tegen Manchester United. Dat ging goed, maar vervolgens zat ik dan tegen een laagvlieger in de competitie weer op de bank", vervolgt Kromkamp.

"Dat Villarreal de halve finale haalde, was heel knap en dat kon ook met dat team. Ik hoop dat het ze nu weer lukt, ook voor Danjuma, al wordt het een hele kluif natuurlijk op bezoek bij Bayern", besluit de oud-voetballer.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!