Nieuws

Van Bommel looft De Jong: 'Noem mij maar een betere kopper dan Luuk'

Van Bommel looft De Jong: 'Noem mij maar een betere kopper dan Luuk'

12-04-2022 07:12

Mark van Bommel steekt de loftrompet uit voor Luuk de Jong. Van Bommel speelde zelf voor FC Barcelona en ziet in De Jong de ideale pinchhitter.

De Jong sloot in augustus van vorig jaar aan bij de Catalanen en destijds was de achterban van de Blaugranas niet te spreken over de transfer. De kopspecialist had het in zijn eerste wedstrijden moeilijk bij de Spaanse topclub en veel fans zagen de bui al hangen. Inmiddels staat De Jong dit kalenderjaar op vijf treffers uit zeven wedstrijden en kopte hij het afgelopen weekend Barcelona naar de winst in de blessuretijd. 

Van Bommel ziet dat De Jong nu op zijn plek is in Catalonië. "Noem mij maar een betere kopper dan Luuk?", zegt de oud-voeballer in gesprek met De Telegraaf. "Hij heeft daar een geweldig gevoel voor. Dat heeft Ronald Koeman heel goed gezien toen hij hem naar Barcelona haalde."

"Luuk is van een uitstervend ras", vervolgt de voormalig PSV-trainer. "Daarbij is hij een ouderwetse prof. Hij zal nu niet zeggen dat hij móét spelen. Hij weet welke waarde hij heeft en hoe hij zichzelf moet inschatten ten opzichte van anderen."

Barcelona beleeft een seizoen van ups en downs: de Catalanen begonnen zeer matig aan het seizoen, maar hebben zich onder leiding van Xavi Hernández naar de tweede plaats teruggeknokt. De Catalanen staan donderdag tegenover Eintracht Frankfurt in de kwartfinale van de Europa League. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!