Nieuws

Misidjan: 'Mentaal doet dat wat met een speler, daar ben ik heel eerlijk over'

Misidjan: 'Mentaal doet dat wat met een speler, daar ben ik heel eerlijk over'

11-04-2022 23:32 Laatste update: 23:34

Virgil Misidjan had er de pest in dat hij niet inviel in het duel tussen FC Twente en PSV, dat in een 3-3 remise eindigde. Tegen NEC beriep trainer Ron Jans zich al wel snel op de aanvaller, die zijn concurrent Daan Rots geblesseerd zag raken. Met een doelpunt en assist was Misidjan belangrijk voor zijn ploeg, dat al zeven competitiewedstrijden ongeslagen is.

Misidjan heeft de knop snel omgezet. "Het is altijd dubbel als je erin moet omdat een ploeggenoot geblesseerd uitvalt, dat gun je niemand", zegt hij tegenover TC/Tubantia. De 28-jarige buitenspeler schitterde tijdens zijn invalbeurt. "Tegen NEC heb ik laten zien dat er weer vreugde in mijn spel zit."

Na afloop van de wedstrijd tegen PSV was Misidjan nog teleurgesteld, omdat hij negentig minuten op de bank bleef. "Dat ik er tegen PSV naast stond en ook niet mocht invallen, was een klap. Mentaal doet dat wat met een speler. Daar ben ik heel eerlijk over." Misidjan probeert echter al langer om aan zijn houding te werken en positiviteit uit te stralen. "De trainer (Ron Jans, red.) maakt de keuzes. Ik heb geprobeerd de energie te vinden, en die houding helpt me enorm. Als ik alleen maar bezig ben met het negatieve, dan kan ik het positieve op het veld niet omzetten", besluit de aanvaller.

Misidjan maakte afgelopen zomer de overstap van PEC Zwolle naar FC Twente. De aanvaller heeft dit seizoen drie goals en vier assists op zijn naam.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!