Nieuws

De Jong houdt opties open: Ik kijk na het seizoen wel welke clubs er komen

De Jong houdt opties open: "Ik kijk na het seizoen wel welke clubs er komen"

11-04-2022 22:01 Laatste update: 22:02

Bij zijn aankondiging werd er hard gelachen, maar Luuk de Jong heeft zich geprofileerd tot dé ultieme pinchhitter van FC Barcelona. Zondagavond was het weer zo ver voor de spits, die met zijn handelsmerk in de slotminuut twee punten redde voor De Catalanen.

De Jong werd afgelopen zomer door Ronald Koeman op huurbasis naar Camp Nou gehaald. De voormalig PSV'er kwam aan het begin van het seizoen nauwelijks aan spelen toe. "Het was vooral rond de Kerst niet makkelijk, toen gaf de coach, Xavi, ook aan: misschien is het beter om verder te kijken, om andere opties te bekijken, misschien dat daar iets moois tussen zit. We gaan nieuwe spelers aantrekken", klinkt het bij Rondo.

De Jong koos ervoor op te blijven, en kan zich steeds meer vinden in zijn rol. "Je wil altijd vanaf het begin spelen. Maar ik wist op het moment dat ik naar Barcelona kwam, dat mijn rol waarschijnlijk voor de laatste minuten zou zijn, iets forceren. Of tegen teams die compact verdedigend spelen, van het begin af aan spelen. Dat wist ik al. En dat het nu zo uitpakt, dat is dan ook mooi", zegt De Jong met een glimlach op zijn gezicht.

Of de spits langer bij Barcelona blijft, is nog maar de vraag. "Als je ergens past bij een team en je kent je rol, dan is dat natuurlijk ook fantastisch als dat bij zo'n club als Barcelona kan zijn. Dan accepteer je het ook als voetballer. Maar het ligt eraan wat voor club het is. En waar ook. Dat zal ik na het seizoen wel bekijken, wat voor aanbiedingen er komen", zegt hij eerlijk. "Ik denk dat elke speler het liefst bij Barcelona wil blijven natuurlijk. Dat is voor mij geen vraag, dat zou fantastisch zijn. Ik heb er wel een beetje over nagedacht, in de zin van: wat als wat komt? Maar verder ben ik gewoon bezig om een mooi seizoen af te maken bij Barcelona, dan zie ik daarna wel wat er gaat komen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!