Weghorst in quarantaine: Wolfsburg-spits mist Champions League-wedstrijd

Weghorst in quarantaine: Wolfsburg-spits mist Champions League-wedstrijd

Wout Weghorst is positief getest op het coronavirus. De spits van VfL Wolfsburg moet daardoor in quarantaine en mist zodoende het Champions League-duel met RB Salzburg. 

De aanvalsleider liet zelf aan de staf van de Duitse club weten dat hij symptomen had, maken Die Wölfe bekend op de clubwebsite. 'Daarna is er een positieve test afgelegd. De 29-jarige is in thuisisolatie gegaan.' De overige spelers uit de selectie van Mark van Bommel zijn negatief getest op COVID-19. 

Dat uitgerekend Weghorst positief test op het virus is curieus te noemen. Voor de zomer sprak hij zich nog openlijk uit tegen het coronabeleid en liet hij weten zich niet te laten vaccineren. Wolfsburg zal de spits missen, aangezien de club niet in de beste vorm verkeerd. Na een uitstekende seizoensstart is de ploeg weggezakt naar de zesde plek in de Bundesliga. Dit weekend werd er met 2-0 verloren van Feyenoord-tegenstander Union Berlin. 

Van Bommel en Wolfsburg treden woensdag 18:45 aan tegen RB Salzburg. De Duitse formatie staat na twee gelijke spelen op de derde plek in Groep G, achter de Oostenrijkers en Sevilla.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie