Nieuws

Pech voor Vitesse richting de play-offs: tweetal basisspelers moet onder het mes

Pech voor Vitesse richting de play-offs: tweetal basisspelers moet onder het mes

11-04-2022 18:34

Vitesse moet het de komende weken stellen zonder Jeroen Houwen en Maximilian Wittek. Het tweetal gaat beide gebukt onder blessures, en moet worden geopereerd. Met een beetje geluk kan doelman Houwen nog in actie komen in de play-offs, voor Wittek is het einde seizoen.

Houwen raakte afgelopen weekend in de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur Leeuwarden (1-0) geblesseerd aan zijn gezicht, en moest vervolgens worden geopereerd aan zijn jukbeen. De Vitesse-doelman zal zich de komende weken gaan richten op zijn herstel. Een plek onder de lat in de wedstrijden voor de play-offs is nog niet in zijn geheel uitgesloten, maar tot die tijd zal Markus Schubert het Arnhemse doel verdedigen.

Van Wittek was het al langer bekend dat hij een belessure had. Op de woensdagtraining in aanloop naar het duel met Cambuur raakte de Duitser geblesseerd aan zijn schouder. De linksback gaat snel onder het mes in zijn geboorteland Duitsland, en zal de rest van het seizoen moeten revalideren.

De afwezigheid van het duo is slecht nieuws voor Vitesse. De afgelopen weken zijn de resultaten van wisselvallige aard, en het ontbreken van twee basisspelers is een belemmering in de voorbereiding op de play-offs. De Arnhemmers willen net als vorig seizoen maar al te graag een ticket voor de voorronde van de Conference League veiligstellen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!