Nieuws

Emery weet wat zijn ploeg te doen staat: Zoals we thuis speelden, is niet genoeg

Emery weet wat zijn ploeg te doen staat: "Zoals we thuis speelden, is niet genoeg"

11-04-2022 17:26

Unai Emery is niet onder de indruk geraakt van de uitlatingen van Julian Nagelsmann. De trainer van Bayern München liet maandag los dat Villareal zijn ploeg niet in leven had moeten laten, maar de Spaanse trainer is zich hiervan bewust, laat hij weten op de persconferentie.

"Zoals we thuis speelden, zal in München inderdaad niet genoeg zijn", zei Emery. El Submarino Amarillo sloot de thuiswedstrijd tegen de Duitsers vorige week met 1-0 af door een doelpunt van Arnout Danjuma, maar kreeg kans op kans om de score uit te breiden.

Een ronde eerder wist Villareal de Italiaanse grootmacht Juventus al uit te schakelen. Ook toen behaalde de nummer zeven van de Primera Divisón vanuit een goede uitgangspositie, die het eerder in de thuiswedstrijd had opgedaan, de volgende ronde. Emery verwacht een geheel andere wedstrijd dan tegen de Italianen. "De wedstrijd tegen Bayern wordt veel ingewikkelder dan die tegen Juventus, we moeten beter zijn. Als zij een hoog niveau halen, zijn zij de favoriet en gaan ze doelpunten maken. Ze zijn optimistisch en voelen zich thuis sterk", constateert de Villareal-trainer.

Naast Emery was ook Gerard Moreno aanwezig op de persconferentie. De Spanjaard, die in de vorige wedstrijd tegen Bayern nog de 2-0 op zijn schoen had, spreekt van één van de belangrijkste wedstrijden in de geschiedenis van de club. "Zo niet de belangrijkste. Niet alleen vanwege wat er op het spel staat, maar ook als je kijkt naar de tegenstander. Zij moeten zich terugknokken om de halve finale te bereiken, dus we verwachten het beste Bayern. Dat betekent dat ze veel van ons gaan eisen", is de verwachting van de aanvaller.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!