Breaking news

Fraser laat WK met Oranje schieten en wordt nieuwe hoofdtrainer FC Utrecht

Fraser laat WK met Oranje schieten en wordt nieuwe hoofdtrainer FC Utrecht

11-04-2022 16:27 Laatste update: 16:44

Henk Fraser wordt volgend seizoen de nieuwe trainer van FC Utrecht. De coach van Sparta Rotterdam en huidig assistent van Louis van Gaal bij Oranje laat daarvoor wel noodgedwongen het WK in Qatar schieten.  

Het was al langer bekend dat Fraser in de nadrukkelijke belangstelling stond van de Domstedelingen. Nu is alles rond en wordt de trainer de opvolger van interim-trainer Ricky Kruys. Fraser zal zich eerst met Sparta proberen te handhaven in de Eredivisie. De coach had in Rotterdam een speciale clausule in zijn contract staan, waardoor hij ondanks zijn doorlopende contract kon vertrekken.

Een van de eisen van FC Utrecht was dat Fraser zijn baan als assistent van Van Gaal bij Oranje zou opzeggen. In de ogen van de club uit de Domstad vielen de twee functies niet te combineren, ondanks dat Fraser dat nu ook bij Sparta doet. De trainer gaat nu akkoord met die eis en vertrekt bij Oranje, waardoor Van Gaal een nieuwe rechterhand moet gaan vinden. De KNVB meldt dat het zich ‘gaat buigen over de invulling van deze positie’.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!