'Veel meer mensen dan toegestaan' in uitvak NEC: 'Paar meter beton doormidden'

'Veel meer mensen dan toegestaan' in uitvak NEC: 'Paar meter beton doormidden'

18 oktober - 10:30
Eredivisie 0 Reacties

De rest van het Goffert-stadion in Nijmegen is niet onveilig, stelt burgemeester van Nijmegen Hubert Bruls daags na het instorten van een deel van het uitvak. Op het moment dat de Vitesse-fans de overwinning in de Gelderse Derby vierden, zakte een deel van het stadion in elkaar. 

Vanochtend start een onderzoek naar het instorten van de tribune. Bruls stelt bij NOS Radio 1 Journaal dat er 'een paar meter beton doormidden gebroken is'. Bruls was zelf aanwezig in het stadion en zag met eigen ogen aan hoe de tribune instortte. "Mijn eerste zorg was: slachtoffers, gewonden? Of nog erger. Na een halfuurtje wisten we zeker dat dat niet was gebeurd, maar dit is buitengewoon ernstig."

Volgens Bruls zaten er op het deel van de tribune dat instortte veel meer mensen dan toegestaan. Het onderzoek moet uitwijzen of ook de rest van het Goffertstadion moet worden doorgelicht. Het is nog onbekend of NEC het stadion de komende tijd als thuishaven kan blijven gebruiken. "Daar is nog niets over besloten, maar met het voetbalveld is weinig mis. Er wordt nu eerst naar dat specifiek deel van de tribune gekeken. Voor de rest is er geen enkele indicatie dat het stadion onveilig is", besluit Bruls.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie