Nieuws

'Lewandowski gaat Bayern definitief verlaten: spits helemaal rond met nieuwe club'

'Lewandowski gaat Bayern definitief verlaten: spits helemaal rond met nieuwe club'

11-04-2022 15:06

Robert Lewandowski heeft bij Bayern München zijn vertrekwens kenbaar gemaakt. Al langere tijd is het een publiek geheim dat FC Barcelona de doelpuntenmachine naar Spanje wil halen. Nu meldt het Poolse TVP Sport op basis van 'eigen' informatie dat de transfer er definitief van gaat komen, wat tevens betekent dat Luuk de Jong en Memphis Depay zullen vertrekken uit Catalonië.

'Volgens onze bron heeft Lewandowski de beleidsbepalers bij Bayern München op de hoogte gebracht van zijn beslissing om te vertrekken', schrijft het medium. Het huidige contract van de topschutter loopt medio 2023 af, waardoor de zomers transferwindow één van de laatste kansen voor Der Rekordmeister is om nog wat over te houden aan zijn naderende afscheid.

TVP Sport weet dat Lewandowski inmiddels al om de tafel heeft gezeten met vertegenwoordigers van FC Barcelona en er overeenstemming bereikt is over 'alle voorwaarden van het contract'. De aanvaller heeft Oliver Kahn inmiddels op de hoogte gebracht om Bayern München te verlaten.

Door de komst verwacht de Poolse zender dat de deur opengaat voor een vertrek van zowel de Jong, Memphis als Martin Braithwaite. Een hernieuwde samenwerking met zijn voormalig aanvalspartner bij Borussia Dortmund, Pierre-Emerick Aubameyang, lonkt. In het seizoen 2013/14 speelden zij voor het laatst samen bij BVB.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!