Oplettende Spurs-spelers stoppen wedstrijd: 'Belangrijker dan wat dan ook'

Oplettende Spurs-spelers stoppen wedstrijd: 'Belangrijker dan wat dan ook'

Het Premier League-duel tussen Newcastle United en Tottenham Hotspur werd zondagmiddag twintig minuten stilgelegd, doordat een supporter van de thuisploeg onwel was geworden. Sergio Reguilón en Eric Dier zagen het, reageerden alert en wezen de scheidsrechter op het vervelende voorval. 

Door de alertheid van het duo waren medici snel ter plaatse. "Ik zag een man gestrekt op de grond liggen. Hij werd gereanimeerd door een vrouw", herinnert Reguilón zich bij Sky Sports. "Ik werd er nerveus van, dus ik zei tegen de scheidsrechter: moet je kijken, zo kunnen we geen wedstrijd spelen. We moeten stoppen." Newcastle United liet na afloop van de wedstrijd weten dat de fan het naar omstandigheden goed maakt en dat hij gestabiliseerd naar het ziekenhuis gebracht kon worden. "Dat is belangrijker dan wat dan ook", reageert de Spanjaard opgelucht, die door zijn verdiensten samen met Dier werd uitgeroepen tot Man of the Match.

Nadat Reguilón de arbiter van dienst attendeerde, waarschuwde Dier namelijk het medische personeel in het stadion. Harry Kane spreekt voor de camera van Sky Sports van adequaat handelen van zijn ploeggenoot. "We weten dat er defibrillators aanwezig zijn. Eric rende snel die kant op om te vragen of ze er een hadden."

Kane maakte in de wedstrijd zijn eerste Premier League-goal van het seizoen. Mede daardoor trok Spurs aan het langste eind en won de club van Steven Bergwijn met 2-3 van de door Saudi's overgenomen club. Op Instagram spreekt Kane zich ook nog uit over het voorval. 'Iedereen bij Spurs wenst de fan sterkte', schrijft hij.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Harry Kane (@harrykane)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie