Nieuws

Luuk de Jong oogst lof in Spaanse media, vergelijking met ex-Feyenoorder

Luuk de Jong oogst lof in Spaanse media, vergelijking met ex-Feyenoorder

11-04-2022 10:20

Luuk de Jong maakte zondagavond de winnende treffer in de blessuretijd van het duel tussen FC Barcelona en Levante (2-3). De Nederlander kwam als wisselspeler binnen de lijnen en oogste veel lof in de Spaanse media.

Ondanks dat De Jong in de 84e minuut pas het veld betrad, gaven SPORT en El Desmarque de Nederlandse supersub een 8. 'Zijn hoofd is een juweel. Jordi Alba zette voor en Luuk knikte de bal tegen de onderkant van het net', schreef eerstgenoemde krant. 'Zijn kopgoal in minuut 92 bezorgde Barcelona een nieuwe overwinning. De Jong laat zien dat hij veel kan bijdragen aan het team', aldus El Desmarque die de spits de stempel van 'verlosser' geeft.

Het AS laat zich ook zeer positief uit over De Jong en maakt de vergelijking met een ex-Feyenoorder. 'Hij is op weg om de nieuwe Blaugrana Henrik Larsson te worden. Een speler die in het team het label redder in nood krijgt als er problemen zijn', oordeelt de krant. Hoewel het gat tot koploper Real Madrid twaalf punten bedraagt (met één wedstrijd minder gespeeld dan De Koninklijke), is AS er nog niet van overtuigd dat de titelrace al gespeeld is. 'Zijn buitengewone kopgoal zou Barcelona de titel kunnen opleveren, of de titelstrijd op zijn minst spannender kunnen maken.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!