Nieuws

Droomweek voor Van Polen: hekkensluiter-af, bijtekenen én 'tweedehands Peugeootje'

Droomweek voor Van Polen: hekkensluiter-af, bijtekenen én 'tweedehands Peugeootje'

11-04-2022 10:01 Laatste update: 10:21

De week van Bram van Polen kon na zondagavond niet meer stuk. De aanvoerder van PEC Zwolle tekende één jaar bij, gaat op voor zijn zestiende seizoen bij De Blauwvingers én won zondag met 2-1 van AZ.

Bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN ging de 36-jarige verdediger in op het feit dat hij op zijn 'oude' dag nog fit genoeg is voor nog een jaar profvoetbal. "Wat het geheim is? Weet ik eigenlijk niet. Goed voor je lichaam zorgen, af en toe een wijntje drinken", aldus Van Polen.

PEC startte dramatisch aan het seizoen en de rechtsback erkent dat hij er destijds ook doorheen zat. "De eerste vijf wedstrijden wonnen we niets en scoorden we niet en had ik echt wel zoiets van: waar ben ik in godsnaam aan begonnen?" Sinds de komst van Dick Schreuder gaat het beter met de Zwollenaren. "Dat bedoel ik niet negatief naar Art toe, maar de hele sfeer is wel een beetje omgeslagen. Voor mijn gevoel gaan we wel weer een beetje de goede kant op en daar wil ik wel graag aan meewerken."

Van Polen had eerder bij Voetbalpraat verteld dat hij graag opvallende voorwaardes in zijn contract op wil laten nemen voordat hij bijtekent. Afgelopen week was het zo ver. De PEC-legende tekende bij voor één jaar. Wat er in zijn contract is opgenomen? "Het is een tweedehands Peugeootje geworden, met negentigduizend kilometertjes op de teller. Ik heb dit al zó vaak gedaan met de club, ik vind het altijd wel leuk als ze een beetje extra moeite moeten doen. Financieel snijd ik mezelf een beetje in de vingers, maar ik vind het altijd wel leuk om zoiets erin te gooien."

Zondagavond won PEC ook nog eens van AZ, waardoor De Blauwvingers nu zestiende staan in plaats van laatste. "Deze is heel lekker, vorige week waren we nog dood en begraven. Nu staan we er weer bij. Tegen AZ zijn het bonuspunten. We hadden ze ook echt nodig, willen we nog een rol van betekenis spelen", aldus Van Polen na de wedstrijd.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!