Opinie

Janssen wil Ajax-aanpassing tegen Dortmund: 'Je moet terug naar het vertrouwde'

Janssen wil Ajax-aanpassing tegen Dortmund: 'Je moet terug naar het vertrouwde'

18-10-2021 09:38

Theo Janssen vindt dat Erik ten Hag moet kiezen voor Davy Klaassen als aanvallende middenvelder tegen Borussia Dortmund. Dat zou ten koste gaan van Steven Berghuis, die de laatste weken de voorkeur kreeg op die positie.

Bij Studio Voetbal deelt Janssen zijn mening over de tienpositie bij Ajax. "Ik vind dat je terug moet naar het vertrouwde", begint de oud-middenvelder. "In de Nederlandse competitie is Berghuis echt een goede speler op tien, maar in Europees verband vind ik Klaassen beter. Ook in verdedigend opzicht. Klaassen heeft zijn loopacties, terwijl Berghuis veel aan het zoeken is. Berghuis wijkt vaak uit naar de zijkant, waardoor hij bij Antony in de buurt voetbalt."

Tegen sc Heerenveen stonden Berghuis en Klaassen allebei op het veld. Eerstgenoemde vulde toen de plek van Antony op, maar dat ziet Janssen niet gebeuren tegen Dortmund. "Met de vorm die Antony heeft...", besluit de voormalig speler van Ajax.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!