Nieuws

De Jong: 'Hij zei: ga naar de eerste paal bij de eerstvolgende bal die ik krijg'

De Jong: 'Hij zei: ga naar de eerste paal bij de eerstvolgende bal die ik krijg'

11-04-2022 09:34

Luuk de Jong is dolgelukkig na zijn winnende goal in de wedstrijd tegen Levante (2-3). De Nederlandse spits kwam in de 84e minuut binnen de lijnen en bezorgde FC Barcelona een belangrijke driepunter in de strijd om de tweede plek in La Liga.

"Ik zit op de bank, maar ik ben voetballer en wil elke wedstrijd natuurlijk spelen", steekt De Jong van wal voor de camera van ESPN. "Maar als ik niet speel, ben ik klaar voor de minuten die ik krijg. Het waren vandaag niet veel minuten, maar ik wist dat ik voor het doel scherp moest zijn."

De spits van Barcelona sprak kort voor de goal met zijn ploeggenoot Jordi Alba, die uiteindelijk de assist leverde bij de 2-3. "Even voor mijn goal had ik een momentje met Jordi Alba. Hij zei: ga naar de eerste paal bij de eerstvolgende bal die ik krijg. Ik ging naar de eerste paal en hij ging erin, dat was geweldig."

De Jong zou aanvankelijk binnen de lijnen komen bij een 1-2 voorsprong. "Toen kwam de penalty voor hen en werd het 2-2. Daardoor veranderde het plan. Xavi bracht me gelijk en zei dat ik moest scoren, terwijl ik eerst voorin de bal moest vasthouden en mee moest geven op de buitenspelers", besluit hij. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!