Nieuws

'Ten Hag kan kiezen tussen Manchester United en RB Leipzig, 'kwalijke zaak' Ajax'

'Ten Hag kan kiezen tussen Manchester United en RB Leipzig, 'kwalijke zaak' Ajax'

11-04-2022 07:36 Laatste update: 09:51

Erik ten Hag staat al een langere periode in serieuze belangstelling van Manchester United, maar sinds afgelopen week heeft RB Leipzig zich ook gemengd in de strijd om de handtekening van de Ajax-trainer. Volgens De Telegraaf wil laatstgenoemde club 'ver gaan' voor Ten Hag.

De Duitse topploeg is bereid om de gelimiteerde afkoopsom van ruim twee miljoen euro te betalen voor de 52-jarige Tukker. Ten Hag kan in Leipzig rekenen op een 'uitstekende meerjarige aanbieding'. Ondanks dat de Ajax-trainer al meerdere gesprekken met United heeft gevoerd, ligt de strijd om zijn handtekening volgens De Telegraaf weer helemaal open. 'Leipzig hoopt met de komst van Ten Hag de hegemonie van Bayern München in de Bundesliga te doorbreken', schrijft de ochtendkrant.

Volgens Valentijn Driessen heeft Ajax zich ook gemeld bij de Nederlandse oefenmeester om zijn contract te verlengen, 'veel te laat' stelt de chef voetbal van De Telegraaf. 'Onbegrijpelijk, omdat de club weet dat Ten Hag een loyale hoofdtrainer is, die de mores van de club kent, een prijswinnend elftal kan boetseren en weet hoe te overwinteren in de Champions League. Met specifiek Ajax-voetbal', schrijft Driessen. 'Een kwalijke zaak want door deze apathische houding bekruipt Ten Hag steeds meer het gevoel dat Ajax niet geïnteresseerd is alles opzij te zetten om hem langer in de Johan Cruijff ArenA te houden.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!