Opinie

Mazraoui en Ajax nog steeds in onzekerheid: 'Je moet club niet aan lijntje houden'

Mazraoui en Ajax nog steeds in onzekerheid: 'Je moet club niet aan lijntje houden'

18-10-2021 09:19

Noussair Mazraoui moet Ajax spoedig duidelijkheid verschaffen over zijn aflopende contract, vindt Peter Boeve. De voormalig linksback van de Amsterdammers stelt dat Devyne Rensch op de plek van Mazraoui moet spelen als laatstgenoemde niet bijtekent.

Boeve neemt Mazraoui op in zijn Elftal van de Week voor De Telegraaf 'omdat hij in heel goede vorm is'. 'Hij moet wel bijtekenen vind ik, anders moeten ze bij Ajax gewoon Devyne Rensch daar neerzetten', stelt de oud-international van Oranje. 'Ik vind dat je een club niet zo aan het lijntje moet houden, maar blijkbaar hebben sommige spelers tegenwoordig weinig moraal.'

Vervolgens blikt Boeve terug op het optreden van Mazraoui tegen sc Heerenveen. 'Hij was aanvallend geweldig, speelde prima. Ondanks een verrassend zwakke Steven Berghuis voor zich, die weer vanaf rechts speelde in plaats van de nummer 10-positie waarop hij zoveel indruk maakte.'

Mazraoui vertelde al meerdere keren dat hij bij Ajax wil blijven. De Marokkaanse rechtsback heeft zijn krabbel echter nog altijd niet onder een nieuwe verbintenis gezet.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!