PSV hoeft niet voluit tegen zwak RKC, treffer Veerman hoogtepunt

10-04-2022 16:27

PSV heeft zondagmiddag met een onthutsend zwak RKC Waalwijk afgerekend. Het spel van de thuisploeg was ook verre van geweldig, maar meer dan genoeg om de Waalwijkers met nul punten terug naar huis te sturen. Het werd 2-0 in het Philips Stadion.

Trainer Roger Schmidt heeft een drukke week voor de boeg met zijn ploeg en besloot enkele sleutelspelers rust te geven in het duel met RKC. Eran Zahavi, Cody Gakpo, Noni Madueke, Mario Götze, Ibrahim Sangaré en Philipp Max begonnen op de bank, waardoor PSV zeker niet met de sterkste opstelling begon.

PSV besloot niet te wachten op een doelpunt en had direct aanvallende intenties. Bruma zag na ruim tien minuten dat doelman Etienne Vaessen een voorzet verwachtte en haalde uit. Vaessen kon echter redding bieden op het schot. PSV was de betere ploeg in het eerste bedrijf, maar wist de kansen niet goed uit te spelen. Bruma was de gevaarlijkste speler aan de kant van PSV en kwam tot enkele onbenutte kansen.

Na een kleine veertig minuten brak Joey Veerman de ban voor de Eindhovenaren. De bal belandde voor de rechtervoet van de winteraanwinst van PSV. Het resulteerde in een geplaatst, hard schot in de hoek. Aan het einde van de eerste helft kreeg PSV veel ruimte om de score te verdubbelen, maar lukte dit de Eindhovenaren niet. PSV en RKC gingen met een stand van 1-0 rusten en de thuisploeg had eigenlijk niets te vrezen van de bezoekers uit Waalwijk.

Michiel Kramer kreeg na ruim een uur spelen een enorme kans, maar schoot over het doel van PSV. Enkele minuten later was het raak aan de andere kant: Jordan Teze verdubbelde de score waardoor het Eindhovense publiek achterover kon gaan zitten. In de slotfase ging Noni Madueke naar de kant, terwijl Schmidt al vijf keer had gewisseld. Het was een kenmerkend moment van de wedstrijd, waarin beide ploegen het wel best vonden en PSV de wedstrijd met tien man uitspeelde.

Door de overwinning brengt PSV de achterstand op koploper Ajax terug naar vier punten. RKC maakte geen minuut aanspraak op meer dan nul punten en blijft veertiende staan in de Eredivisie