Nieuws

'Mijn gevoel zegt nog steeds dat het geen penalty was'

'Mijn gevoel zegt nog steeds dat het geen penalty was'

10-04-2022 10:42

Adil Auassar was zaterdagavond de schlemiel in het duel tussen Ajax en Sparta Rotterdam. De Spartaan kreeg een vrije trap van Dusan Tadic op zijn onderarm en veroorzaakte daarmee een strafschop. De middenvelder blijft ermee dat het geen handsbal was. 

"Ik denk ddat we een goed strijdplan hadden vandaag", begint de verdedigende middenvelder voor de camera's van ESPN. "We hielden het compact en klein en kwamen er een aantal keer goed uit in de counter. Ajax had een aantal mogelijkheden met voorzetten, maar dat viel reuze mee."

Sparta ging rusten met een verrassende 0-1 voorsprong, maar kreeg het snel lastig in het tweede bedrijf. "Het tempo ging inderdaad omhoog, maar ik denk ook dat wij niet meer konden brengen wat we in de eerste helft wel brachten. Je speelt tegen Ajax en dat wordt op details beslist", vervolgt Auassar.

Eén van die details was een vermeende handsbal van Auassar. Scheidsrechter Pol van Boekel was resoluut, maar of het hands was of niet blijft een punt van discussie. "Ik voelde de bal tijdens de wedstrijd in mijn oksels terechtkomen. Mijn gevoel zegt nog steeds dat het geen penalty is. Dat het niet handig is, neem ik mijzelf wel kwalijk", besluit Auassar. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!