Juventus wint op bezoek bij Cagliari, De Ligt trefzeker met kopbal

09-04-2022 22:39

Juventus is zaterdagavond met de overwinning vertrokken op bezoek bij CagliariDe Oude Dame kwam in de eerste helft op achterstand, maar onder meer Matthijs de Ligt was trefzeker en de achterstand werd omgebogen in een voorsprong. Juventus won met 1-2.

Cagliari won slechts één van de laatste vijf duels in de Serie A, maar kwam na tien minuten op voorsprong tegen de nummer vier van Italië. João Pedro zorgde voor de verrassende openingstreffer aan de kant van Cagliari. Juventus ging in de achtervolging en kwam in de blessuretijd langszij door een kopbal van Matthijs de Ligt. De Nederlander kopte goed raak uit een voorzet van Juan Cuadrado. De ruststand was 1-1.

Juventus zette door na de eerste helft en kon, zoals wel vaker, rekenen op Dusan Vlahovic. De Servische spits hielp de club uit Turijn wel vaker uit de brand en deed dit nogmaals tegen Cagliari. De voorsprong van Juventus kwam niet meer in gevaar, waardoor de aansluiting met de top drie iets dichterbij komt.

De Oude Dame boekt daarmee de vijfde overwinning in de laatste zes duels en komt op vier punten afstand van nummer drie SSC Napoli. De achterstand op koploper AC Milan bedraagt vijf punten. Cagliari blijft zeventiende staan en staat slechts drie punten boven de degradatiestreep.