Ten Hag extra opgelucht na Ajax-winst: 'Is voor veel spelers een verloren periode'

Ten Hag extra opgelucht na Ajax-winst: 'Is voor veel spelers een verloren periode'

18 oktober - 07:34
Eredivisie 0 Reacties

Erik ten Hag stelt dat Ajax de nodige problemen kende door de interlandbreak. De coach van de Amsterdammers noemt de afgelopen twee weken 'een verloren periode voor heel veel spelers'.

Zaterdagavond won Ajax op bezoek bij sc Heerenveen met 0-2. De landskampioen moest het door interlands stellen zonder Edson Álvarez, Nicolás Tagliafico en Antony, terwijl Lisandro Martínez alleen kon invallen. Ten Hag legt uit welk puzzelwerk hij daardoor moest verrichten. "Er ontstaan drie groepen", laat hij optekenen door De Telegraaf. "Er zijn internationals die alles spelen. Dat is in principe perfect, maar ze worden wel overbelast, doordat ze in een heel korte periode twee of drie interlands moeten spelen."

"En dan zijn er de jongens die wel naar de nationale ploeg gaan, maar niét spelen. Zij raken onderbelast en dat is vervelend", vervolgt Ten Hag, die daarna vertelt over de groep achterblijvers tijdens de interlands. "Die is bij ons heel klein. Ik kan ze niet volledig belasten, omdat de weerstand op de trainingen heel laag is. Ze trainen met spelers die qua niveau vele malen minder zijn."

"Het is voor heel veel spelers een verloren periode, waarna we snel weer moeten opschakelen", concludeert Ten Hag. "Daarom is het fijn dat we tegen Heerenveen wonnen, want daardoor zitten we weer in het ritme."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie