Wedstrijdverslag

Juventus wint met moeite van Mourinho en co. en zet weg omhoog definitief in

Juventus wint met moeite van Mourinho en co. en zet weg omhoog definitief in

18-10-2021 07:05

Juventus heeft AS Roma met minimale cijfers weten te verslaan. In eigen huis won De Oude Dame met 1-0. Daardoor heeft de ploeg van Massimiliano Allegri de weg omhoog definitief ingezet in de Serie A.

Juventus kende een erg ongelukkige start van het seizoen, waardoor de club uit Turijn zich even in de onderste regionen van de competitie bevond. De laatste weken voor de interlandbreak toonde Juve al tekenen van herstel: er werd achtereenvolgend gewonnen van Spezia (2-3), Sampdoria (3-2), Chelsea (1-0) en Torino (0-1).

De topper tegen Roma begon goed voor Juventus. Rodrigo Bentancur knikte de bal via Moise Kean in het doel van Roma. De Italiaanse spits kreeg de treffer uiteindelijk op zijn naam.

Een half uur later kreeg Roma plots een strafschop. Juve-keeper Wojchiech Szczesny werkte Henrikh Mkhitaryan tegen de vlakte, waarna specialist Jordan Veretout aan mocht leggen vanaf elf meter. De Franse middenvelder faalde echter en stuitte op Szczesny.

In de tweede helft nam Roma het initiatief, terwijl Juve werd teruggedrongen. Het leverde echter niets op voor José Mourinho en co.: de drie punten blijven in Turijn. Daardoor klimt Juventus naar de zevende plek in de Serie A. AS Roma staat nu vierde.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!