Wedstrijdverslag

Druk voor even van de ketel voor Koeman door soevereine Barça-winst op Valencia

Druk voor even van de ketel voor Koeman door soevereine Barça-winst op Valencia

18-10-2021 06:49

FC Barcelona heeft een belangrijke overwinning op Valencia geboekt. Ronald Koeman en co. keken al snel tegen een achterstand aan, maar wisten het duel uiteindelijk met 3-1 te winnen.

Na de teleurstellende resultaten tegen Benfica (3-0 verlies) en Atlético Madrid (2-0 verlies) voor de interlandperiode, stond de druk erop bij Barcelona. Hoewel president Joan Laporta publiekelijk zijn vertrouwen uitsprak in Koeman, was de kans goed aanwezig dat nieuw puntenverlies fataal zou worden voor de Nederlander.

Barcelona begon niet goed aan de wedstrijd tegen Valencia. In Camp Nou kwamen de bezoekers al snel op voorsprong door een kanonskogel van José Gayá. Doelman Marc-André ter Stegen ging overigens niet geheel vrijuit bij die treffer. Koeman voelde de bui ongetwijfeld al hangen, maar zag zijn ploeg snel weer langszij komen. Ansu Fati, die zijn rentree maakte in de basis, verschalkte Jasper Cillessen op aangeven van Memphis Depay.

Op slag van rust kwam Barcelona zelfs op voorsprong. Fati ging naar de grond na licht contact met Gayá, waardoor scheidsrechter Jesus Gil Manzano een strafschop gaf. Vanaf elf meter faalde specialist Memphis niet: met een vlammend schot liet hij Cillessen kansloos.

In de tweede helft was Barça dominant, maar de ploeg stond het toe dat Valencia een aantal keer gevaarlijk werd in de Catalaanse zestienmeter. De beslissende treffer van invaller Philippe Coutinho kwam dan ook als een bevrijding voor het elftal van Koeman. Na een sterke actie zette Sergiño Dest de Braziliaan alleen voor Cillessen. Coutinho faalde niet: 3-1.

Dat werd ook de einduitslag. Sergio Agüero maakte in de slotfase nog zijn debuut voor Barcelona. De Argentijnse spits kwam afgelopen zomer naar Spanje, maar was vrijwel direct uitgeschakeld met een kuitblessure. Door de overwinning staat Barça, met een wedstrijd minder gespeeld, nu zevende in La Liga.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!