Nieuws

Paok-coach roept aanhang op tot geweld: 'Ze kunnen maar beter niet komen'

Paok-coach roept aanhang op tot geweld: 'Ze kunnen maar beter niet komen'

08-04-2022 16:16

PAOK-coach Razvan Lucescu roept de fans van de Grieken op om geweld te gebruiken in de Conference League-return tegen Olympique Marseille. Een kleine groep supporters van PAOK werd donderdagavond belaagd door de fans van OM en de trainer van de Grieken hoopt dat de Fransen 'ook zo behandeld worden'.

Voorafgaand aan het Europese treffen in Marseille werd een select deel van de meegereisde supporters van PAOK aangevallen door fans van Marseille. Er werd met vuurwerk naar elkaar gegooid en dat zorgde voor woede bij Lucescu. "Het maakt me triest wat ik hier allemaal heb gezien", reageert de trainer na afloop op de persconferentie.

Volgende week vindt de Conference League-return in Griekenland plaats tussen PAOK en Marseille. De Roemeense trainer van de Grieken roept de PAOK-aanhang op tot geweld. "Hopelijk worden zij in Griekenland op dezelfde manier ontvangen als onze fans hier", zegt Lucescu. "Ik weet ook zeker dat dat gaat gebeuren. Ze kunnen maar beter niet naar Griekenland komen…"

Vervolgens probeerde de PAOK-coach zich na zijn gewaagde uitspraak nog wel te herstellen. Hij vindt namelijk dat er al 'genoeg geweld in de wereld is' en dat voetbal 'dat op dit moment niet kan gebruiken'. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!