Nieuws

Vitesse mist sterkhouder door opmerkelijke reden: 'Dat is een heel vreemd verhaal'

Vitesse mist sterkhouder door opmerkelijke reden: 'Dat is een heel vreemd verhaal'

08-04-2022 15:21

Voor Vitesse-trainer Thomas Letsch wordt het puzzelen komende zondag tegen SC Cambuur. De Duitser moet wingback Maximilian Wittek en verdediger Dominik Oroz missen tegen de Friezen.

Wittek heeft eerder deze week schade aan zijn schouder opgelopen. De Duitse linksback is naar het ziekenhuis geweest voor onderzoek en uit de tests moet blijken hoe ernstig zijn blessure is. Letsch hoopt dat de schade niet al te ernstig is. Wittek speelt normaal gesproken alles onder de Duitse trainer en is een belangrijke schakel in het systeem wat wordt gehanteerd.

Ook Oroz is niet beschikbaar voor Vitesse om een vrij opmerkelijke reden. Door speciale dienstplichtregelingen moet de verdediger langer dan verwacht in Oostenrijk blijven. "Dat is een vreemd en vervelend verhaal", aldus Letsch tegenover De Gelderlander. "De regels in Oostenrijk zijn er nu eenmaal, maar als trainer mis ik zo wel een speler. Daar ben ik niet blij mee."

Zondag speelt Vitesse om 14.30 uur thuis tegen Cambuur. Een zege is van harte welkom bij de Arnhemmers, dat een zwakke tweede seizoenshelft beleeft in de Eredivisie met acht punten uit negen wedstrijden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!