Nieuws

AZ op zijn hoede voor 'interessante' De Wit: Dat zegt iets over hem

AZ op zijn hoede voor 'interessante' De Wit: "Dat zegt iets over hem"

08-04-2022 15:15

AZ treft zondag het in degradatienood verkerende PEC Zwolle en weet dat een kat in het nauw soms rare sprongen kan maken. De Alkmaarders zullen vooral goed letten op linksback Mees de Wit.

Recent kwam naar buiten dat AZ in De Wit een belangrijke optie zien om aanvoerder Owen Wijndal op te volgen mocht hij vertrekken. Bovendien scoorde de verdediger van de Zwollenaren twee keer tijdens het duel in het in Alkmaar. "Op basis van die wedstrijd zijn we gewaarschuwd", aldus AZ-trainer Pascal Jansen tijdens het persmoment.

"Hij kon tijdens die wedstrijd twee keer scoren met het hoofd. Ik geloof overigens niet dat hij dacht dat hij zo goed kon koppen. Inmiddels is Mees een wingback geworden met het nodige loopvermogen. Dat zegt iets over hem, dat hij dat ook kan."

Jansen erkent dat De Wit een interessante speler is voor AZ. "Mees ontwikkelt zich goed en hij is ook een jongen die prima in ons profiel zou passen. Hij is een jongen van 23 en hij is Nederlands. Naar spelers als hij kijken we altijd. Zoals hij zijn er meer spelers die interessant zijn voor AZ."

Zondag spelen PEC en AZ om 20.00 in Zwolle. AZ strijdt voor het behouden van de vierder plek in de hoop dat ook de derde plek nog haalbaar is. PEC hoopt zich met een overwinning uit de degradatiezone te spelen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s