Nieuws

Van Bronckhorst onder druk na Europese dreun: 'Met het publiek erachter kan het'

Van Bronckhorst onder druk na Europese dreun: 'Met het publiek erachter kan het'

08-04-2022 12:17

Giovanni van Bronckhorst beleeft turbulente weken als manager van Rangers FC. Eerst werd The Old Firm verloren van Celtic en vervolgens gingen de Schotten donderdag met 1-0 onderuit in de kwartfinale van de Europa League tegen SC Braga. Nederlandse trainer blijft strijdbaar en denkt de dat doorbekeren nog steeds mogelijk is.

Topschutter Alfredo Morelos is naar verwachting voor de rest van het seizoen uitgeschakeld. Zijn afwezigheid liet zich voelen. Rangers FC maakte in aanvallend opzichtig een onmachtige indruk tegen de Portugezen. "Of we het ook zonder hem kunnen? We moeten wel", vertelt Van Bronckhorst na afloop van het duel tegen BT Sports. "We moeten het nu op een andere manier doen met jongens die andere kwaliteiten hebben."

Ondanks de verliesbeurt stemde het spel van zijn ploeg Van Bronckhorst tot tevredenheid. "We hebben hier een moeilijke wedstrijd gespeeld, maar hadden in de laatste twintig minuten wel de controle en hoopten de 1-1 te maken", vervolgt hij. "Met het publiek achter ons kunnen we volgende week alsnog voor de doelpunten gaan. Er is nog niks verloren", doelt hij op de return die donderdag op een volgepakt Ibrox gespeeld wordt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!