Wedstrijdverslag

Napoli is koploper in Serie A en mag stiekem dromen van eerste Scudetto in 31 jaar

Napoli is koploper in Serie A en mag stiekem dromen van eerste Scudetto in 31 jaar

17-10-2021 20:22

Napoli mag na acht speelrondes nog dromen van de Scudetto. De ploeg van trainer Luciano Spalletti staat nu eerste in de Serie A na een moeizame overwinning op Torino.

Napoli kende in eigen huis geen makkelijke avond tegen Torino. Lang stond de brilstand op het scorebord en I Partenopei kregen ook een aantal goede kansen tegen. Na een dik uur spelen leek Giovanni Di Lorenzo Napoli op voorsprong te schieten, maar zijn treffer werd geannuleerd door de VAR. Twintig minuten later kwam Napoli toch nog op voorsprong. Nadat de bal heen en weer schoot in de zestien van Torino, sprong Victor Osimhen de lucht in en kopte hij raak: 1-0. 

Dat werd ook de einduitslag, waardoor Napoli nu eerste staat in de Serie A. Achtervolger AC Milan heeft momenteel twee punten minder. De laatste keer dat Napoli kampioen van Italië werd, was in 1990. De club mag nu stiekem hopen op een nieuwe landstitel dit seizoen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!