Nieuws

NEC houdt clublegendes in onzekerheid: 'Er zit een einde aan het voetballeven'

NEC houdt clublegendes in onzekerheid: 'Er zit een einde aan het voetballeven'

08-04-2022 10:08 Laatste update: 10:23

NEC weet nog niet of het doorgaat met clublegendes Rens van Eijden en Édgar Barreto. Beiden hadden een aflopend contract bij de Nijmegenaren en deze zijn zoals verplicht voor 1 april formeel opgezegd.

Vanwege een zware knieblessure kwam Van Eijden dit seizoen nog niet aan spelen toe bij de huidige nummer negen van de Eredivisie. Barreto speelt dit seizoen vrijwel alles bij de Nijmegenaren. "Als club is het formeel je opdracht om contracten op te zeggen", aldus algemeen directeur Wilco van Schaik op de officiële clubkanalen. "Uiteindelijk bekijk je dan wat je het volgende seizoen wil."

Het duo is samen goed voor maar liefst 430 duels bij NEC, maar de kans bestaat dus dat daar niet al te veel duels meer bij komen. Volgens Van Schaik wordt er na het bereiken van de handhaving in de Eredivisie nu op een eerlijke manier gekeken naar de contracten. "Natuurlijk hebben we te maken met iconen van de club. En daar gaan we ook en willen we ook met respect mee omgaan."

"Maar het voetballeven is niet oneindig, daar zit een einde aan. En of dat nou dit jaar is of volgend jaar of over twee seizoenen: ook dat soort dingen horen erbij. Geen makkelijke beslissingen, maar de komende maanden gaan we dat in alle rust bekijken en ook bespreken", aldus de algemeen directeur.

NEC staat momenteel negende in de Eredivisie. De Nijmegenaren strijden daardoor nog volop mee voor de play-offsplekken die bij winst Europees voetbal opleveren.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!