Nieuws

'Bankzitter Suárez voert verkennende gesprekken met twee Turkse clubs'

'Bankzitter Suárez voert verkennende gesprekken met twee Turkse clubs'

08-04-2022 09:56

Luis Suárez in de Süper Lig. Volgens AS is dat scenario reëel. De Spaanse sportkrant stelt dat de entourage van de Uruguayaan al verkennende gesprekken heeft gevoerd met zowel Fenerbahçe als met Besiktas.

De goalgetter beschikt bij Atlético Madrid over een aflopende verbintenis, waardoor het hem vrijstaat te praten met andere clubs en een eventueel voorcontract te tekenen. In een eerder stadium werd Suárez ook al in verband gebracht met een terugkeer naar Ajax. Bij de Amsterdammers ontwikkelde hij zich tot gevreesde topschutter, waarna Liverpool met hem aan de haal ging.

Suárez is bij Atlético Madrid bezig aan zijn tweede jaargang. Zijn eerste seizoen werd een succesverhaal door La Liga te winnen en daarmee zijn oude liefde FC Barcelona pijn te doen. Toenmalig trainer Ronald Koeman zag geen rol voor hem weggelegd, waarna hij overstapte naar de concurrent en de wraak van El Pistolero bitterzoet was. Dit seizoen is zijn rol beperkter. Hij kwam niet in actie tijdens de 1-0 nederlaag op bezoek bij Manchester City in de Champions League, terwijl hij wel fit was.

De Madrilenen leken afgelopen zomer al voor te sorteren op een naderend afscheid van Suárez. Met de komst van de 22-jarige Matheus Cunha werd er flink verjongd. Daarnaast kwam Antoine Griezmann terug van FC Barcelona, waardoor de concurrentie in de punt van de aanval flink is toegenomen. Een vertrek lijkt dan ook onafwendbaar.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!