Opstellingen

Koeman stelt twee van drie Nederlanders op tegen Valencia, Dest als aanvaller

Koeman stelt twee van drie Nederlanders op tegen Valencia, Dest als aanvaller

17-10-2021 20:03

Het FC Barcelona van Ronald Koeman treedt met Memphis Depay en Frenkie de Jong aan tegen Valencia. Luuk de Jong zit zondagavond op de bank. Ansu Fati keert na lange tijd terug in de basis van Barça.

Ten opzichte van het uitduel bij Atlético Madrid (2-0 verlies), voert Koeman een aantal wijzigingen door. Fati staat voor het eerst sinds zijn zware knieblessure weer in de basis bij Barcelona. Daardoor moet Nico González genoegen nemen met een plekje op de bank. Eric García vervangt Ronald Araújo, die in de interlandperiode een hamstringblessure opliep. Ook is Jordi Alba weer fit genoeg om in de basis te starten. Daardoor zit Óscar Mingueza op de bank.

Daarnaast lijkt het erop dat Sergiño Dest als buitenspeler gaat beginnen tegen Valencia. Voor de rest start Barcelona ongewijzigd aan het duel. Dat betekent dat Koeman opnieuw kiest voor Frenkie de Jong en Memphis. Luuk de Jong zit net als tegen Atlético op de bank. Toen viel de 31-jarige spits overigens wel in.

De volledige opstelling van Barça: Ter Stegen; Roberto, García, Pique, Alba; Busquets, F. de Jong, Gavi; Dest, Memphis, Fati.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!